Waar beperkingen geen barrieres zijn

TVI Labels

Aan iedere accommodatie van Toerisme voor Iedereen wordt een beoordeling gegeven. Per beoordeling wordt een bepaald label toegekend dat aangeeft in hoeverre de accommodatie voor u toegankelijk is. De beoordelingen zijn ontwikkeld in internationaal verband en zijn gebaseerd op de principes van “Design for all”. Ze hebben vooral een communicatiewaarde, waardoor u betrouwbare informatie krijgt over gebouw en omgeving, dienstverlening en speciale faciliteiten.

De beoordelingen kennen drie kwaliteitsniveaus:

1stermega 2stermega 3stermega

 

Een accommodatie met een “Welcome” label geeft aan dat u zeker welkom bent, maar het kan wel betekenen dat de toegankelijkheid niet optimaal is. Indien noodzakelijk wordt er hulp geboden bij bepaalde belemmeringen.

Een accommodatie met een “4all” label houdt in dat u niet alleen welkom bent, maar dat ook de toegankelijkheid en bruikbaarheid voldoet aan de principes van ‘Design for all’. Dit betekent dat u zich zorgeloos kunt vermaken in de accommodatie.

Een “Special” label betekent dat een accommodatie speciaal is afgestemd op specifieke doelgroepen. Deze accommodaties bieden u extra dienstverlening en faciliteiten, om zo ongemakken te voorkomen. Om deze reden zijn accommodaties met een “Special” label voor u de ideale bestemming.