Waar beperkingen geen barrieres zijn

Groentetaart en fruitslingers maken op Dierendag bij Kasteelpark Born!

Geplaatst op dinsdag 23 september 2014

nesubeer met lekkere frisbee   jdira1

Op zaterdag 4 oktober is het Dierendag. Deze dag valt midden in de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Feest”. Dit thema gaan we ook toepassen op de activiteiten die bij Dierendag horen.

 Taart

Bij een feest hoort taart. Nu kunnen we de dieren niet op een slagroomtaart trakteren, dat is niet goed voor hun gezondheid. Daarom gaan we op Dierendag groentetaarten maken voor de wasberen, varkens, stekelvarkens en de neusberen. Voor de parkieten en papegaaien gaan we fruitslingers maken en voor de apen verrijkingsfrisbees.

Wil je ook meehelpen?

Kom dan om 13.00 uur naar het Kasteelpark. We gaan het feestmaal bereiden bij de wasberen. Je mag zelf fruit en groente, zoals druiven, sinaasappels, mango, komkommer, broccoli en witlof meenemen. Hazelnoten, walnoten, grote dennenappels en beukennootjes zijn ook welkom. Wortelen, appels, peren en brood zijn er genoeg op het park. Voer dat je meeneemt moet vers zijn en bijvoorbeeld geen rotte plekken of schimmel hebben. De dierverzorger geeft aan of je je eigen meegebrachte fruit/groente goed genoeg is om te gebruiken.

Rond 15.00 uur worden de taarten tijdens de publieksvoeding door de dierverzorger aan de dieren gevoerd. Ook worden daarna de fruitslingers opgehangen in de doorloopvolière.

Openingstijden

Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.  Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00.

Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop.

Jaarkaart

Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl.